Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия Номинираният за президент на Демократическата партия Джо Байдън попита

...
Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия Номинираният за президент на Демократическата партия Джо Байдън попита
Коментари Харесай

Байдън недоумява защо Тръмп мълчи за Лукашенко

Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия 

Номинираният за президент на Демократическата партия  Джо Байдън попита за какво президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  мълчи за митингите в Беларус, страна, която съгласно него се ръководи от " деспот ", съобщи " Ройтерс ".

Байдън, някогашен вицепрезидент и ръководител на комисията по външни връзки на Сената, също така  настоя за освобождението на няколко опозиционни  лидери, които той назова " политически пандизчии ".

" И въпреки всичко президентът Тръмп отхвърля да се разгласи против дейностите на Лукашенко или да предложи персоналната си поддръжка за продемократичното придвижване ", сподели Байдън, употребявайки различно изписване на името на белоруския политик.

Байдън  нарече " подправена гала " встъпването в служба на Лукашенко.

" Президент, който се крие в боязън от личните си жители, отказвайки да одобри волята на хората, е знак за слаб, нелегитимен деспот, а не мощен водач ", сподели Байдън в изказването си.

Припомняме, че обявиха, че  към този момент не смятат Александър Лукашенко за законен  президент на Беларус, часове откакто той положи клетва за седми мандат на загадка гала.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР